## 26<sup>th</sup> Annual Meeting of the Canada/Mexico/U.S. Trilateral Committee for Wildlife and Ecosystem Conservation and Management,

June 13-16, 2022

## Hosted by: Canada Wildlife Service

## Draft MBWT Agenda (updated June 3, 2022)

	Monday 13 June	Tuesday 14 June	Wednesday 15 June	Thursday 16 June
TIME	Virtual	Virtual	Virtual	Virtual
12:00-1:00 pm		Virtual Tour (12:00- 1:00pm):		Coffee & Conversation: U.S. State Agencies & Principal Deputy Director, USFWS
1:00-2:00 pm (1 hour)	Welcome Remarks - 12:30-12:40 Plenary Session (10 min talk, 10 min Q&A for each): Speaker 1 - 12:40-1:00 Speaker 2 - 1:00-1:20 Speaker 3 - 1:20-1:40 Panel of Speakers and Q&A - 1:40-2pm (Total time - 1 ½ hours)	Joint Session w/ Ecosystems Table - Grasslands Conservation (hosted by MBWT) - Presentations to include: (1) JV8 Grasslands, (2) CEC, (3) Grasslands Roadmap, and (4) LOI update	(1) Changes to BCRs followed by discussion of process for modifying BCRs and Trilateral	Monitoring (cont): Presentations to include: (1) Trinational Coordination of
2:00-2:15 pm	Break	Break	Break	Break
2:15-2:45 pm (30 Min)	MBWT Welcome, Introductions and Action Item Report Review	<b>Promoting Grasslands</b> <b>Conservation</b> (con't) Discussion next steps	2:15-2:35 - 20 min Seabird and Shorebird Conservation - Presentations to include: (1) Bycatch	MBWT Co-Chairs Only (prep for ET session)
2:45-3:15 pm (30 Min)	Country Updates	Joint Session w/ Ecosystems Table - Wildlife Health (hosted by MBWT) - Presentations to include: (1) HPAI in Canada, followed by discussion	2:35 - 3:15 40 min Joint Session with Species Table - Seabird and Shorebird Conservation (hosted by Species table) - Presentations to include: (1) BFAL translocation, (2) Trilateral Island Initiative	
3:15-3:30 pm	Break	Break	Break	Break

	Monday 13 June	Tuesday 14 June	Wednesday 15 June	Thursday 16 June
ТІМЕ	Virtual	Virtual	Virtual	Virtual
3:30-4:30 pm (1 hour)	Country Updates (con't)	<b>Anthropogenic Impacts</b> Presentations to include: (1) Collisions with Glass, followed by discussion of human-sourced bird mortality	<ul><li>(1) PIF Western Forests,</li><li>(2) Desert Thrasher</li></ul>	ET & Co-chairs Session
		<b>Coordination</b> - Presentations to include: (1) NAWMP, (2) Southern Wings, Promoting	Monitoring and Data Management - Presentations to include: (1) Remote Sensing and Machine Learning for bird monitoring, (2) MOTUS	
4:30-5:30 pm (1 hour)	JEDIA in Bird Conservation – Facilitated discussion			Working Table SessionCloseouts & Closing